Ana Sayfa
Katılımcı Görüşleri

Uluslararası Ticaret Elçileri Projesi Katılımcı Kursiyer Görüşleri

 

Bu projenin hazırlanıp, Sakarya’da dış ticarete yönelik adımlar atılmasına katkıda bulundukları için İŞKUR, SATSO, SAÜ ve SUBÜ’ ye teşekkür ederim.

Böylesine üstüne düşülmüş ve ciddiyetle yürütülen bir proje kapsamında işe başlıyor olmak kendim için mükemmel bir yatırım oldu. Projenin ülkemize ve şahsımıza katkısı tartışılamayacak kadar çoktur.

Bu proje, biz yeni mezunlara altın tepside sunulmuş bir fırsat gerçekten. Emeği geçen İŞKUR, SATSO personeline ve çok değerli, sabırlı, SAÜ ve SUBÜ hocalarımıza teşekkür ediyorum.

Eğitim yeri olarak SATSO binasının seçilmesi bizler için mükemmel oldu, eğitime gelme isteğimizi artırdı. Sağlamış olduğunuz nezih ortamdan dolayı teşekkür ederim.

Ders ortamı, arkadaşlar, yetkililer ve ilgililer her şeyiyle iyi yapılandırılmış ve son derece olumlu görüş sahibi olduğum bir proje oldu.

Anlatıcı, öğretici olarak projeye seçilmiş hocaların rastgele belirlenmediğini, alanlarında uzman olduklarını anlıyorum.

Eğitimden sonraki danışmalık günlerinde de karşılaşacak problemin hocalar ile beraber aşılacak olması da bu projenin değerine değer katıyor.

Proje ile doğru orantılı olarak eğitim veren hocaların, donanımlı ve kaliteli olması eğitimin kavranması noktasında çok yardımcı olduğunu belirtmek isterim. 

Eğitimcilerin süreç boyunca ulaşılabilir olması ve karşılaşılan sorunlar konusunda, sektörde yeni olan bizleri yönlendirecek olmaları çok önemli.

Bu çalışmanın ve mentorluk sürecinin grup halinde yürütülüyor olması da farklı sektörlerde olan arkadaşların karşılaştığı sorunlar ve çözümleri tanımak ve kriz öncesi tecrübe edinmemizi sağlayacak.

Proje kapsamında personel adaylarına alanında uzman hocalar tarafından verilen eğitimler oldukça önemli bir fırsat. Sektörler hakkında doğrudan bilgi almamız ve sahada kullanabileceğimiz stratejiler oluşturabilmemiz sağlandı.

Bu eğitim, meslek hayatında karşılaşacağımız zorluklar için neler yapmamız gerektiği gibi konularda da bizleri bilgilendirdi. Çoğu öğrencide bulunan “ben bunu yapamam, beceremem, nasıl olacak?” önyargısını da alanında uzmanlaşmış hocalar tarafından aldıkları destek ile aştılar.

Verilen teorik derslerin seçimi çok yerinde yapılmış. Öğrendiğimiz bilgilerden işimize yaramayacak şeyler neredeyse yok.

Lisans eğitimimde bu konularla hiçbir yakınlığı olamayan dersler almama rağmen uluslar arası ticaret ile ilgili bir çok şey öğrendim.

Farklı firmalarda çalışan kişiler ile mentorlük sayesinde bir araya gelerek yapılan paylaşımların, kendi firmalarımızdan edineceğimiz tecrübeler kadar etkili olacağını düşünüyorum.

Bu eğitimi aldığım ve bu projenin ilk kursiyerlerinden biri olmaktan dolayı çok mutlu ve kazançlıyım.

Görünen o ki, bu projede ben ve benim gibi işletmede çalışacak arkadaşlar kesinlikle yalnız değiller. Mentörlerimize olan inancım ve kendime olan güvenim ile birlikte bu projenin başlangıç aşamasındaki elçileri olarak projenin sürdürülebilirliği açısından büyük sorumluluklar almamız gerektiğinin farkındayım.

Bu projeye dahil olduğum için öncelikle kendimi daha şanslı hissediyorum.

Bu verimli projenin devam etmesi dileğiyle…

Dış Ticarette Kullanılan Belgeler eğitimlerinde dış ticaret operasyonlarında görebileceğimiz evraklar ve prosedürler hakkında derin bilgi sunuldu.

Uluslararası Pazarlama Teknikleri eğitimleri eğlenceli ve merak uyandırıcıydı.

Uluslararası Pazar Araştırması eğitimlerinde internet verileri hakkında kayda değer bilgiler edindik, müteşekkiriz.

Dış Ticaret Finansmanı Eğitimleri bambaşka bir dünya; riskleri nasıl ortadan kaldırabileceğine dair çok sağlıklı veriler elde ettik, yararlı oldu.

Eğitimlerde maliyet muhasebesi derslerine yer verilmesi gayet yararlı oldu.

 Alanında uzman hocalardan aldığımız eğitimler başından sonuna son derece faydalı ve öğreticiydi.

Pazar araştırmaları dersinde bilgi birikimi ve uluslararası pazarları tespit etmek, bu pazarlara giriş engelleri, belli başlı kriterler gibi konular daha önce hiç böyle bir araştırmada bulunmamış, daha önce hiçbir bilgisi olmayan ben için somut uygulamalarla çok faydalı ve kalıcı oldu.

Özellikle yurt dışı pazarlarda müşteri arama sistemlerine kayıt ve sitelerinin kullanımının anlatılması çok yararlıydı. Somut örneklerle ve uygulamayla dersin desteklenebilmesi kalıcılığı olumlu etkilediğini düşünüyorum.

Hocalarımızın derin bilgi birikiminden faydalanmamıza yardımcı oldukları için Sakarya Üniversitesine, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ ne, İŞKUR’ a ve Sakarya Ticaret Odasına teşekkür ediyorum. Bu eğitimin umarım her seferinde daha da üzerine bir şeyler ekleyerek devam eder.   Bu eğitimi aldığım ve bu projenin ''ilk kursiyerleri'' olmaktan dolayı çok mutlu ve kazançlıyım.

Bu proje kesinlikle üstüne düşülmüş ve ciddiyetle yürütülmektedir.

Uluslararası Pazar Araştırması, Uluslararası Pazarlama Teknikleri derslerinin çok faydalı olduğunu düşünüyorum.(Önerilen internet siteleri ve verilerin nasıl okunması, değerlendirilmesi gibi). Kurum olarak (SATSO) sağlamış olduğunuz nezih ortamdan dolayı teşekkür ederim.

04.02.2019 tarihinde başlayan eğitim programı değerlendirmesi sonucun da en başta bunu hayatım açısından toplum açısından kurumumuz açısında ve tabi devlet açısından fayda sağladığı aşikar.

Katılımcı memnuniyetlerini ölçmek amacıyla Kursiyer, Firma ve Eğitmen olarak 3 grup şeklinde yapılan UTE Projesi I.Etap Anket Değerlendirme Sonuçlarına ekteki dosyadan ulaşabilirsiniz.